воскресенье, 23 июля 2017 г.

Červenka nahráva, Vondrka páli. A Chomutov je už na špici extraligy

Ťaží z toho Chomutov, ktorý je vďaka tomu razom na špici tabuľky (na treťom mieste je len vinou horšieho skóre oproti Sparte, respektíve Liberci). To by pred sezónou tipoval málokto, hoci klub novo trénuje rešpektovaný Vladimír Růžička.

Piráti sa teraz môžu oprieť predovšetkým o dvojicu Červenka, Vondrka, ktorá zariaďuje dôležité góly a tým pádom body. Červenka nahráva, Vondrka páli. Tahle rovnica platila zatiaľ v oboch zápasoch, v ktorých títo dvaja parťáci vytvorili údernú lajnu spoločne s ďalším bývalým slavistov Vladimírom Růžičkom mladším.

V oboch prípadoch sa postarali o dva góly, v oboch po parádnych akciách. Pôsobí veľmi zohraným dojmom, na ľade si vyhovie.Vondrka sa aj vďaka tomu dostal do popredia extraligovej prod uktivity, hore je aj medzi strelcami. A Červenka? Ten je medzi nahrávač druhý, hoci odohral o dva zápasy menej ako ostatní.

"Sedíme si aj mimo ľad, to je hrozne dôležitý. Roman je výborný hráč, vie ma nájsť, vidí ma. Tiež sa ho snažím na ľade hľadať, ale zatiaľ to vychádza skôr opačne. Nechcem to zakríknuť, zatiaľ je to fakt výborný, "vykladal Vondrka pre hokej.cz po zápase vo Vítkoviciach.

V ňom mu Červenka najprv perfektne nahral na vnútornej hranici kruhu, odkiaľ Vondrka nemenej sebavedome zamieril do protiľahlého horného rohu .A potom si umne poradili s brejkom, pri ktorom si narazili kotúč tak ideálne, že vyšachovali obranu i brankára.

Pritom obaja nie sú v ideálnej pohode, Červenku aj Vondrka trápia zdravotné ťažkosti. "Musím priznať, že som do Vítkovíc nielen úplne fit, ale napral som do seba vitamíny," popisoval Vondrka. Ako to bude vyzerať, až sa obaja stopercentne vylieči? " Dúfam, že rovnako," uculí sa reprezentačný útočník.

Chomutov sa však okrem toho prezentuje starostlivú obrannú hrou a málo inkasuje. Brankár Miroslav Žihľava je tak po štyroch kolách na čele extraligovej úspešnosti zákrokov: zdobí ho veľmi slušné číslo 96,3%.

Severočesi inkasovali len päť gólov, najmenej zo všetkých. "Nechcem to zakríknuť, ale všetko funguje.Do bodky plníme to, čo si pred zápasom hovoríme. Predovšetkým dobre bránime stredné pásmo, "pochvaľuje si Vondrka. Už teraz je jasné, že práve na neho a na Romana Červenku si budú všetci súperi dávať veľký pozor.


Комментариев нет:

Отправить комментарий