четверг, 20 июля 2017 г.

Nadal vyhral antukový turnaj v Hamburgu, tituly majú aj Thiem a Isner

Vo švajčiarskom Gstaade vyhral Dominic Thiem z Rakúska a má tretí titul z ATP Tour. Vo finále zdolal nasadenú jednotku Belgičana Davida Goffin 7: 5, 6: 2. Súboj o titul medzi dvoma finálovými debutantka na WTA Tour vyhrala v Baku Margarita Gasparjanová z Ruska.Na tvrdom povrchu v azerbajdžanskej metropole porazila rumunskú súperku Patriciu Márii Tigovou 6: 3, 5: 7 a 6: 0.


Nadal sa priblížil Vilasovu rekordu

Najvyššie nasadený Nadal si v Hamburgu zopakoval triumf z roku 2008 a stráca už len dv a tituly zo svojho obľúbeného povrchu na rekord niekdajší argentínskej hviezdy Guillerma Vilasa.

Fogninimu oplatil deväťnásobný šampión Roland Garros tohtoročné dve porážky z antuky, ktoré s Talianom utrpel v Barcelone a Riu bet365 mobil de Janeiro.

Finálová bitka v Hamburgu trvala dve hodiny a 34 minút. Začala dvanáctiminutovým Game, v ktorom Nadal prišiel o podaní. Servis si hráči zobrali aj v ďalších troch gamech.Potom si podanie držali až do dvanástej hry, v ktorej bývalá svetová jednotka využila štvrtý brejkbal a získala úvodný sadu.

V druhom sete síce Nadal prišiel trikrát o podaní, ale súperi ho vzal štyrikrát. Naposledy opäť v dvanástom geme, v ktorom premenil hneď prvý mečbal. V tejto sezóne vyhral Nadal tretí turnaj a celkovo má na konte 67 titulov.

Thiem porazil vo finále nasadenú jedničku

Vo svojej životnej sezóne triumfoval dvadsaťjedenročný Thiem najprv v máji v Nice, pred týždňom zvíťazil v Umagu a teraz aj na antuke v Gstaade.Tri turnaja počas jednej sezóny dokázal ovládnuť ako len druhý Rakúšan po niekdajšej svetovej jednotke Thomas Muster.

Svoju úspešnú sériu môže Thiem pretiahnuť budúci týždeň v Kitzbüheli, kde bol vlani vo finále, v ktorom podľahol Goffin. Teraz Belgičanovi porážku oplatil a upravil vzájomnú bilanciu na 2: 3.

Finále debutantek vyhrala Gasparjanová

pre obe Gasparjanovou aj Tigovou bola v Baku životným úspechom už účasť vo štvrťfinále, ktorú ešte vylepšili postupom do zápasu o titul.Dvadsaťročná Gasparjanová až do tohto týždňa nevyhrala v hlavnej súťaži turnaja WTA jediný zápas, o rok starší T igová mala na konte jedno víťazstvo.

bet365

Moskovská rodáčka Gasparjanová dokázala v dnešnom finále vziať ako prvý na turnaji Tigové set a mohla zápas ukončiť rýchlejšie. Za stavu 5: 4 v druhom sete podávala na víťazstvo, ale servis a potom aj celú sadu stratila. V tretej sade už ale dominovala a súperke nadelila "kanárika".

Isner predĺžil svoju sériu

americký tenista John Isner vyhral tretíkrát za sebou turnaj v Atlante. Vo finále porazil Cyperčania Marcos Baghdatis 6: 3, 6: 3 a získal desiaty titul v kariére a prvé tohtoročné.

Najvyššie nasadený Isner bol v atlantickom finále už piatykrát.Z doterajších šiestich ročníkov od presťahovania turnaja z Indianapolise nehral o titul len v roku 2012.

A zatiaľ čo v rokoch 2010 a 2011 prehral finálový duel s krajan om Mardym Fishom, od roku 2013 dvojhre vládne a napodobnil skoršie trojnásobné víťaza a krajanov Peta Samprasa a Andyho Roddicka. Ako prvý ale získal všetky tituly v sérii a s piatimi finálovými účasťami je osamoteným rekordmanom.

Baghdatis, ktorý sa prebojoval do finále takmer po štyroch rokoch, porazil aj v šiestom vzájomnom zápase. Aj za pomoci 13 es Isner za celé stretnutie nepustil súpera k jedinému brejkbal.Sám v prvom sete jedinú šancu na zisk Baghdatisova podanie využil, v druhej sade mu vzal servis dvakrát a za hodinu a minútu zápas ukončil ..

bet365 stavky

Комментариев нет:

Отправить комментарий