вторник, 11 апреля 2017 г.

Je to skúška charakteru, hovorí Özil o svojej forme

Nemecký stredopoliar Mesut Özil sa v lete stal veľkou posilou londýnskeho Arsenalu a s ním sa už čoskoro vráti do Nemecka ako súper. V osemfinále Ligy majstrov sa totiž jeho Gunners stretnú s Bayernom Mníchov a podľa Özilova mienky ide o veľký test schopností.
Arsenal sa ohľadom prestupov dlho krčil v tieni, takže posledný ťah manažéra Wengera sa pravdepodobne zdal ako nanajvýš prekvapivý. Krátko pred ukončením prestupového obdobia sa totiž udiala nečakaná transakcie na trase medzi Londýnom a Madridom. Španielske hlavné mesto za anglickú metropolu vymenil hviezdny Mesut Özil a to za čiastku päťdesiatich miliónov eur.Od tej doby sa už mnohokrát ukázal ako cenný ťahúň londýnskeho klubu, aj keď v posledných týždňoch sa na jeho adresu niekoľkokrát zniesla vlna kritiky.
S tou sa ofenzívny stredopoliar postupne vyrovnáva, aj keď podľa vlastných slov nie je tlak na jeho osobu jednoduchý. V rozho vore pre nemecký denník Bild am Sonntag sa Özil zveril: "Prechádzam tu naozaj ťažkou skúškou charakteru. Mám samozrejme veľkú sebadôveru, pretože viem, že ako hráč sa musím zlepšovať a som pripravený na ďalší veľký krok.Zvykať si na novú krajinu a predovšetkým na Premier League ale vôbec nebolo ľahké, " uvádza niekdajší hráč Bieleho baletu.
Medzitým sa Özilovy myšlienky obracia k očakávanému stretu s nemeckým gigantom, čo je vzhľadom k jeho národnosti špeciálne záležitosťou. Mesut Özil mal na výber medzi Tureckom a Nemeckom, lebo jeho otec a starí rodičia sa na narodili v Turecku. Samotný záložník sa ale rozhodol reprezentovať Die Nationalelf.Od tej doby sa stal jednou zo základných ingrediencií výberu trénera Joachima Löwa, takže nemeckého súpera v prestížnej Lige majstrov napäto očakáva.
Bol to práve Arsenal, kto sa asi najviac priblížil k možnému vypadnutiu Bayernu Mníchov, pretože v odvetnom zápase svojho soka vďaka gólom Olivier Giroud a Laurenta Koscielnyho porazil. Allianz Arena síce padla, ale tri góly z úvodného duelu na Emirates Stadium posunuli ďalej neskoršieho víťaza. A Mesut Özil cíti, že ani teraz jeho spoluhráčov nečaká nič ľahké. Dokonca je podľa jeho názoru súčasný Bayern Mníchov ešte silnejší. "K Bayernu chovám samozrejme veľký rešpekt.Je to ešte silnejší a vyzretejší tím ako minulý rok. My sa ale nebudeme schovávať. V dvoch zápasoch je možné všetko a ja sa na ne veľmi teším. Som hráč, ktorému presne takéto veľké zápasy úplne vyhovujú, " dodáva nebojácne.
Okrem klubovej scény Özila čaká ešte jedna veľká udalosť práve na tej národnej báze. Blížiace sa brazílsky šampionát je samozrejme veľkým snom každého futbalistu a Özil nie je výnimkou. okrem boja o trón Premier League je práve účasť na majstrovstvách sveta najväčším cieľ om rodáka z Gelsenkirchene. "Každý, kto niekedy hral za Real Madrid, bude chcieť vždy vyhrávať.Keď na sebe pracujete tak tvrdo a intenzívne, ako sme pracovali my v celom národnom tíme, tak sa neuspokojíte s druhým alebo tretím miestom, " potvrdzuje Özil svoje ambície.

Комментариев нет:

Отправить комментарий